На 30 и 31.10. 2015 г. се проведе Национално изложение на породата Ил дьо Франс

>>> Съюз за Стопанска Инициатива » Новини ССИ, Пресцентър » На 30 и 31.10. 2015 г. се проведе Национално изложение на породата Ил дьо Франс

2На 30 и 31.10. 2015 г. в село Царевец, област Добрич се проведе Национално изложение на породата Ил дьо Франс, организирано с финансовата подкрепа на Министерството на Земеделието и храните и в партньорство между Асоциацията на Ил дьо Франс в България и Съюза за Стопанска инициатива.

 

Сред участниците и гостите бяха Президента на френската асоциация Емануел Фонтен, Директора на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция проф. Васил Николов, доц. Мая Игнатова от Института по животновъдни науки – Костинброд, д-р Георги Георгиев – главен секретар на Съюза за Стопанска инициатива, ученици и преподаватели от професионалните гимназии по ветеринарна медицина и селско стопанство в област Добрич и Русе, както и  десетки фермери от цялата страна.

 

Ръководството на Асоциация Ил дьо Франс в България беше създало организация, благодарение на която гостите и участниците се запознаха с най-добрите достижения на селекцията. Животните по категории бяха оценявани от комисия под председателството на проф. Илия Димитров – главен селекционер на Асоциацията. За добри резултати от развъдната работа на участниците бяха раздадени персонални награди.

 

По време на изложението беше направено ехографско изследване от г-н Жан – Франсоа Бомон за определяне точен термин на раждане и брой на приплодите, което е от голямо значение за икономическата ефективност при отглеждането на породата.

 

Журналисти от Агрофум и АгроТВ направиха обширни репортажи.

 

27   90   56

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Новини