Социален диалог в Югоизточна Европа

>>> Съюз за Стопанска Инициатива » Новини ССИ, Пресцентър, ССИ в медиите » Социален диалог в Югоизточна Европа

На 9 октомври 2018 г. в гр. Будва, Министерството на труда и социалната политика на Черна гора, съвместно с фондация „Фридрих Еберт“, организира 7-ма Кръгла маса „Социален диалог в Югоизточна Европа“.

Темата на конференцията бе „Нови форми на заетост и въздействие на глобализацията и дигитализацията върху този феномен“.

Участие взеха представители на министерствата на труда и социалната политика на някои от представените във форума страни от Западните Балкани, както и лидери на национални синдикални организации и национално представени работодателски организации от 8 страни: Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Румъния, Словения, Сърбия и Черна гора.

Новите форми на заетост, понастоящем в процес на развитие, бяха разгледани през призмата на необходимите умения, включително дигитални, и на новите политики и променящите се роли и отговорности в условията на нарастваща глобализация, трудова миграция, застаряващо общество и изменение на климата.

Страните споделиха своя национален опит и изтъкнаха единодушно нуждата от устойчиви решения за справяне с новите предизвикателства на пазара на труда, които оказват значително въздействие върху социалната среда като цяло и по-специално върху нашия професионален живот.

В своето изложение, представителят на Съюза за стопанска инициатива изрази позицията на организацията по горещите теми.

LL               SS+VV (2)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Новини