84 милиона лева за акциз на горивата на земеделските производители

>>> Съюз за Стопанска Инициатива » Полезна информация » 84 милиона лева за акциз на горивата на земеделските производители

Земеделските производители ще си получат обратно акциз върху горивата на стойност 84 милиона лева. Това е една от мерките за подпомагане на земеделските производители според министъра на земеделието и храните – проф. Димитър Греков. В предаването „Под лупа“ по телевизия „Европа“, министърът на земеделието и храните заяви дословно:

„С премиера Пламен Орешарски и министъра на финансите Петър Чобанов сме обсъдили в националния бюджет за следващата година да бъдат заложени 84 милиона лева за акциз на горивата на земеделските производители”.

Професор Греков допълни също така, че през месец декември тази година на животновъдите ще бъдат изплатени още 40 милиона лева. Минситърът на земеделието и храните напомни, че през последния месец по сметките на животновъдите са преведени близо 45 милиона лева.

„Ние работим в посока животновъдството да заеме своето важно място в селскостопанската политика на страната”, посочи министър Греков.

Новината на деня е, че обратното начисляване на ДДС за сделки със зърно ще започне от 1 януари 2014 г. Работи се по съставянето на наредби за връщането на ДДС на производителите, проектите на които трябва да бъдат завършени до един месец.

Автор: Теодор Дечев

This is also available in: English

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>