Удължават срока за държавната помощ за гориво за селските стопани

>>> Съюз за Стопанска Инициатива » Полезна информация » Удължават срока за държавната помощ за гориво за селските стопани

Вместо до 19-ти февруари ще може да се кандидатствува до 28-ми февруари 2014 г.

 

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) удължава срока за кандидатстване по държавната помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство, чрез използване на система от ваучери за гориво“, от 19 до 28 февруари 2014 година.

 

Съобщението е на пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Помощта е в размер на 84 милиона лева и ще се предоставя под формата на намалена акцизна ставка чрез система от ваучери за компенсиране на част от разходите на земеделските производители за газьол, използван в първичното производство на земеделска продукция.

 

Държавната помощ бе одобрена от Европейската комисия през месец декември 2013 г. и бе въведена в действие в началото на тази година, когато започна приемът на първоначалните декларации. Срокът за кандидатстване продължи един месец – от 2 януари до 3 февруари 2014 г. Общо подадените декларации са 18 хиляди броя за близо 30 милиона декара и 17 милиона животни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>